Het is vaak het eerste teken van ouder worden bij mannen. Zelfs nog voordat rimpels zichtbaar worden. Je haar wordt steeds dunner en die kale plek op je hoofd steeds groter. Ongeveer de helft van de mannen heeft last van haarverlies voor het veertigste levensjaar. Bij de één begint het al op twintigjarige leeftijd met een steeds hogere haargrens, en de ander is kaal op z’n 30e. Ieder mens is anders en de meeste mannen ervaren kaalheid in minder of meerdere mate. Niets om je voor te schamen dus! Het kan een gevoel van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen wanneer je kaal wordt. Het is niet leuk om te zien dat je steeds meer haar verliest. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit tegen te gaan. Steeds meer mannen kiezen voor een haartransplantatie. Door nieuwe technologie ziet het er steeds natuurlijker uit en zijn er voordelige opties om jouw haar te behouden. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Hoe werkt een haartransplantatie nu precies? Het idee is simpel. Haarzakjes op een plek waar veel haar groeit, worden verplaatst naar een plek waar minder haar groeit. Deze haarzakjes hechten zich aan de nieuwe plek op je hoofdhuid. Er verandert niets aan de haarzakjes, deze blijven gewoon haar produceren dat op dezelfde plek als voorheen groeit. Je hoeft ook niet bang te zijn dat deze haren later ook weer uitvallen. Haaruitval wordt veroorzaakt voor het hormoon DHT wat zich rondom de krans van het hoofd bevindt. Wanneer haar geselecteerd wordt, wordt het vooral aan de achterkant van het hoofd weggenomen. Hier wordt het hormoon DHT niet geproduceerd, waardoor je verzekerd bent van blijvende haargroei.

Wat moet je weten voordat je een haartransplantatie ondergaat?

Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Er zijn twee soorten ingrepen: een FUE ingreep en FUT ingreep. FUE staat voor Follculair Unit Extraction. Met een dunne naald worden de haarzakjes weggehaald . Ze worden onderverdeeld in kleine groepen, die haargroepen of grafts worden genoemd. Je hoofd wordt meestal kaal geschoren om de haargroepen niet te beschadigen. Op de plek waar haar nodig is worden kleine huidkanaaltjes gemaakt waar de haargroepen één voor één in worden geplaatst.

De FUT ingreep staat voor Follice Unit Transplant. Hierbij worden stroken van één tot vier haren weggenomen door middel van incisies en verplaatst naar de plekken waar haar nodig is. Deze ingreep kan littekens veroorzaken, aangezien een deel van de huid ook wordt verplaatst. Je ziet na beide ingrepen wel direct verschil, maar voor optimaal resultaat zie je na een jaar het volledige effect van de ingreep. Een haartransplantatie is een redelijk lichte ingreep, maar je moet wel rekening houden met herstellingstijd. De ingreep kan ook een lange zit zijn. Voor de FUT ingreep kun je 2 á 3 uur in de stoel zitten, en voor de FUE ingreep kun je wel 8 uur zitten! Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Een haartransplantatie is permanent, dus je hebt eindeloos plezier van je volle bos haar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten