Een virtuele maagband is niet daadwerkelijk een object. In plaats daarvan wordt de maagband onder hypnose ‘geplaatst’. Tijdens de hypnose is het de bedoeling dat je toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Dat onderbewustzijn krijgt wél het idee alsof je maag kleiner is. Je voelt je dus eerder verzadigd en bent geneigd om kleinere porties te eten dan je normaal zou doen. In principe is het effect dus wel te vergelijken met dat van een fysieke maagband. Alleen heb je in dit geval helemaal geen last van de nadelen die de operatie normaal gesproken met zich mee zou brengen. Zo hoef je niet te wachten tot je hersteld bent van de operatie en hoef je ook niet bang te zijn van eventuele klachten die de operatie met zich meebrengt.

Gemiddeld zul je ongeveer 5 sessies moeten ondergaan voordat het de hypnotiseur is gelukt om een virtuele maagband te plaatsen. Heb je die sessies ondergaan, dan is het onderbewustzijn anders gaan denken of ook wel ‘geherprogrammeerd’. Je mag in principe gewoon je lievelingseten blijven eten, maar je zult er sneller vol van raken.

Hoe snel val je af?

Hoe snel je afvalt na een virtuele maagband is moeilijk te zeggen. Dat verschilt namelijk per persoon en is ook afhankelijk van diverse factoren. Zo is het bijvoorbeeld ook afhankelijk van hoeveel je sport. Ga je behalve minder eten ook meer sporten, dan kun je vrij snel afvallen. De virtuele maagband maakt het proces van afvallen in ieder geval leuker. Dat omdat je niet continu honger of de neiging om te eten hebt. Dat is voor veel mensen een valkuil waar ze tijdens het afvallen tegenaan lopen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten