Wanneer U met veel plezier in uw huidige woning in Amersfoort woont en het opgaan van de trap naar bovengelegen etages wat moeilijker wordt. Kies dan voor het kopen van trapliften of een stoel traplift. Dit is de ideale oplossing om in uw eigen huis te kunnen blijven wonen. Verhuizen is dan helemaal niet meer nodig omdat in elke woning immers wel plaatsing mogelijk is. Dit zodat het naar boven en beneden gaan geen enkele moeite meer kost. U bent zodoende weer in staat om hoger gelegen etages zelfstandig te bereiken. Heel gemakkelijk zonder dat hulp van buitenaf hiervoor nodig is. In deze blog leest u hoe het werkt en wat een traplift in Amersfoort ongeveer kost. Of bekijk de mogelijkheden in de provincie Utrecht.

Wat is een traplift precies

 

U heeft er vast wel eens één gezien bij een familielid, bij vrienden of kennissen een traplift. Maar wat is een traplift precies? Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer in staat zijn om trap te lopen. Het bestaat eigenlijk uit twee hoofdonderdelen namelijk een rail en een stoeltje. De rail wordt op of langs uw trap gemonteerd aan de binnen of buitenkant. Langs deze rail loopt het stoeltje die met tandwielen aangedreven door een elektromotor naar boven en naar beneden. Voor de bediening zijn er afhankelijk van uw wensen een aantal mogelijkheden namelijk:

 

  • Knoppen bediening
  • Joystick bediening
  • Afstandsbediening

Wat kost een traplift?

 

Dat hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen wensen en het beschikbare budget natuurlijk. De kosten variëren per fabrikant namelijk van de goedkoopste modellen die kosten ongeveer 3000 euro tot de duurdere modellen voor als er meerdere trappen in uw woning zijn bijvoorbeeld of omdat de lift buiten geplaatst moet worden. Op het internet zijn hier verschillende voorbeelden van te vinden. En in dat laatste geval zullen de prijzen van trapliften al snel kunnen oplopen tot over de 10000 euro. Ook hangt de prijs er natuurlijk vanaf of er nieuwe of tweedehands gekocht gaat worden. Informeer daarom vooraf altijd bij meerdere leveranciers of een specialist in Nederland of België naar de mogelijkheden die zij U kunnen bieden. Dit is altijd zeer de moeite waard vooral ook omdat er nogal eens wat prijsverschil kan zitten in de traplift modellen die zij kunnen leveren en die zij U te koop aanbieden. Deze traplift informatie in de vorm van bijvoorbeeld een offerte met een indicatieprijs is altijd gratis. Zo weet U precies wat een traplift ongeveer kost en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan achteraf.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten