Een te droge huid is erg vervelend. Je huid wordt er strak en schilferig van, daarbij kan het vaak ook enorm gaan jeuken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om van deze droge huid af te komen. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Gebruik een goede crème

Eén belangrijke oplossing voor een te droge huid, is het gebruiken van een goede crème. Een goede crème of zalf werkt vochtinbrengend voor je huid, zonder deze later weer uit te drogen. Het beste kun je een natuurlijke crème gebruiken die ongeparfumeerd is. Parfum en andere toegevoegde stoffen kunnen namelijk irriterend werken en zorgen ook weer voor een droge geïrriteerde huid. Gebruik bijvoorbeeld de shea butter van Butterwise. Deze is natuurlijk geproduceerd en erg zacht voor de huid. Daarbij zitten er verschillende mineralen en vitamines in de boter, die je huid hydrateren en voeden. Smeer de crème zo vaak als nodig is, soms is dat dagelijks, soms slechts een keer per week.

Vermijd heet water

Ja, een lange, hete douche kan heerlijk zijn, maar het is wel enorm slecht voor je huid en haar. Een hete douche droogt namelijk erg uit, waardoor je dus later last krijgt van een droge huid. Ook lang douchen of badderen is eigenlijk niet goed voor je huid. Houd het dus koel en kort. Veel mensen douchen of badderen daarbij dagelijks, dat is absoluut niet nodig en eigenlijk alleen maar slecht voor je lijf. Eéns in de twee dagen douchen is eigenlijk meer dan genoeg, tenzij je natuurlijk veel sport of erg vies wordt tijdens het werken.

Eet gezond

Alles in ons lichaam staat in contact met elkaar en heeft een bepaalde balans nodig. Als je slecht eet, kun je dat niet alleen merken aan je gewicht, maar ook aan de rest van je lijf, zoals aan je gezondheid. Je huid zal sneller droog worden, of juist vervelende plekjes krijgen als je ongezond eet.

Bescherm je huid

Extreme kou en hitte kunnen je huid flink uitdrogen. Ga dus in de zomer niet te lang in de volle zon liggen en bescherm je huid in de winter goed tegen de kou. Wil je ‘s omers wel even lekker zonnen? Zorg er dan voor dat je voldoende zonnebrand gebruikt, zo voorkom je dat je huid verbrand en ‘ziek’ wordt van de grote hoeveelheid uv straling.

Over de auteur

Gerelateerde berichten