Heb je het gevoel dat je verslaafd bent aan alcohol of ken je iemand in jouw nabije omgeving die dit is? Dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Wanneer het iemand is die jij goed kent, kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om het bespreekbaar te maken. Op die manier kun je iemand misschien het inzicht geven dat zij hulp nodig hebben, maar hoe pak je dit goed aan?

Wees open over de verslaving

Een van de beste dingen die je kunt doen is erover praten. Of jij het zelf bent met het probleem of iemand anders, praten lucht op. Wanneer jij zelf verslaafd bent aan alcohol en dit voor jezelf kan erkennen heb je de eerste stap gezet. Vanaf dat moment is het slim om te gaan afkicken. Afkicken alcohol kan behoorlijk pittig zijn, vooral als je dit alleen doet. Tegenwoordig zijn er ook veel therapeuten en praatgroepen waar jij terecht kunt en waar jij vrij kan praten over je probleem. Zelfs in deze tijd heerst er nog steeds een soort taboe op het erkennen van verslavingen, maar het erkennen is juist goed. Op die manier kun je jezelf beschermen voor misschien nog wel veel groter leed.

Zoek de drank niet op

Wanneer je moeite hebt met het weerstaan van alcohol is het ook niet slim om dit op te zoeken. Vermijd in eerste instantie bijvoorbeeld feestjes of vrienden die dit wel veel gebruiken. Dit is natuurlijk niet leuk, maar de kans dat je op een feestje toegeeft aan je verslaving is groot en dat is super zonde. Vooral als je zo goed op weg bent. Het is dus even door de zure appel heen bijten maar uiteindelijk zul je hier erg veel profijt van hebben.

Over de auteur

Gerelateerde berichten