Soms werkt een relatie gewoonweg niet meer, hoe hard jullie beiden ook geprobeerd hebben om de relatie te redden. Wil jij een scheiding aanvragen, maar je partner niet? Hieronder lees je hoe je dit kunt oplossen.

Een scheiding aanvragen terwijl mijn partner niet wil scheiden

Een relatie is tweerichtingsverkeer: het moet van beide kanten komen. Het gaat om geven en nemen. Soms is het echter zo dat één van beiden wel graag een relatie wil behouden, maar de ander niet. Het kan dan lastig zijn om samen tot een goede beslissing te komen. Het is mogelijk om een scheiding aan te vragen bij een advocaat, mediator of via een online website, zoals Zorgeloosch Amersfoort. Hier kun je ook altijd terecht als je vragen hebt omtrent scheiden.

Hoe kan ik Zorgeloosch een scheiding aanvragen?

Zoals ik net even kort noemde, kun je een scheiding aanvraag laten verlopen via een advocaat, mediator of via een online website. Als je scheidingsproces wordt bemoeilijkt, bijvoorbeeld doordat je partner niet wil scheiden, dan kun je gebruik maken van een mediator. Een mediator neemt een onafhankelijke, onpartijdige houding in. Hierdoor kan een mediator zowel jou als je partner soms op nieuwe inzichten brengen. Hieronder lees je wat een mediator voor jou kan betekenen.

Waar kan een mediator mij bij helpen?

Een mediator voert zowel gesprekken met jou als met je partner. Zo wordt er gezamenlijk onderzocht of het nog wel haalbaar is om samen te leven onder één dak. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar hoe jullie huidige relatie de thuissituatie beïnvloedt en de omgeving. Een mediator staat ook wel bekend onder de naam: scheidingsbemiddelaar. Een mediator kan jou niet alleen helpen bij het uithoren van de relatie op zich, maar ook helpt een mediator jou om alle emotionele en financiële zaken op een rijtje te zetten.

Waar moet ik op letten?

Als je een scheiding aanvraagt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het van belang om duidelijk te zijn. Niet alleen tegenover je partner, maar ook tegenover jezelf en de mediator. Als je vastberaden bent dat je graag wilt scheiden, maar je weet dat je partner dit niet wilt, leg je er dan niet bij neer. Jij mag ook een eigen mening hebben en je hoeft je niet aan te passen aan de wensen en voorkeuren van je partner. Een tweede tip is dan ook om je niet te laten leiden door je schuldgevoel, maar om vast te houden aan datgene waarvan je weet dat het beste voor jou is. Bekijk meer op Zorgelooschscheiden.nl.

 

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten