Ouders met psychiatrische en verslavingszorg

Ouders met psychiatrische en verslavingszorg

‘PIEP zei de muis’

Piep zei de muis is een samenwerkingsproject van Stichting Welzijn Amersfoort, GGD Eemland en RIAGG Amersfoort & Omstreken en is ontwikkeld voor kinderen van 4-8 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Het project bestaat uit een kinderclub en ondersteuning van ouders via ouderbijeenkomsten en een gezinsbegeleidster. Het heeft als doel de ontwikkeling van ernstige problemen bij de kinderen te voorkomen.

Doe praatgroep voor kinderen van 7-13 jaar

De doe-praatgroep is bedoeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar van wie de ouder psychische of verslavingsproblemen heeft. Het doel van de groep is een bijdrage te leveren aan het voorkomen van ernstige psychische problemen bij deze kinderen.

Training “KOPZORGEN” voor jongeren van 13-16 jaar

Een training voor jongeren van 13 tot 16 jaar van wie de ouder psychische of verslavingsproblemen heeft. Het doel van de training is een bijdrage te leveren aan het voorkomen van ernstige psychische problemen bij deze jongeren door herkenning, begrip en steun te bieden.

Training voor jongeren van 16-23 jaar

De training is bedoeld voor jongeren van 16 tot 23 jaar van wie de ouder psychische of verslavingsproblemen heeft. Het doel van de training is een bijdrage te leveren aan het voorkomen van ernstige psychische problemen bij deze jongeren door herkenning, begrip en steun te bieden.

KOPP/KVO folder voor ouders en opvoeders

Informatiefolder voor ouders/opvoeders van kinderen en jongeren van wie de vader of moeder psychische of verslavingsproblemen heeft.

Cursussen

Angst
Arbeids-gerelateerde problematiek
Depressie
Familieleden en mantelzorgers
ouders met psychiatrische en verslavingszorg
Mindfulness
Ouderen met depressieve klachten of dementie
Probleemgedrag bij kinderen
Ruzie en geweld
Vluchtelingen en migranten