Probleemgedrag bij kinderen

Probleemgedrag bij kinderen

Deze zelfhulpcursussen zijn bedoeld voor ouders die een steun in de rug willen bij het leren omgaan met licht tot matig probleem gedrag van hun kinderen. Het bijzondere van de cursus is dat u individueel thuis anders met het gedrag van uw kind leert omgaan. De cursus is geschikt voor ouders die kinderen hebben van 2 t/m 12 jaar. Er zijn twee verschillende cursussen.
De cursus ‘Zelf aan de slag’ volgt u thuis met behulp van een werkboek.
Dit werkboek bestaat uit verschillende hoofdstukken met informatie, opdrachten en oefeningen die u zelfstandig doorwerkt.
U wordt begeleid door een persoonlijke coach met wie u in principe een keer per week telefonisch of per email contact heeft.

Een druk en opstandig kind? Zelf aan de slag!

Alle kinderen zijn wel eens druk, ongehoorzaam of brutaal. Dat gedrag hoort bij de leeftijd van een kind, en is in die zin ‘normaal’. Wanneer kinderen continu druk gedrag vertonen, of zich de hele tijd niet aan regels houden, kunt u zich als ouder soms zorgen maken. Deze cursus kan ouders helpen om op een betere manier met het gedrag van hun kind om te gaan.

Een stil en bang kind? Zelf aan de slag!

Alle kinderen zijn wel eens angstig, stil of teruggetrokken. Dit gedrag kan bij de leeftijd van een kind horen. Er zijn echter ook kinderen die vaak angstig zijn, erg in zichzelf gekeerd zijn of helemaal geen vrienden hebben. Hier kunt u zich als ouder zorgen over maken. Deze cursus kan ouders of verzorgers helpen om een beter beeld te krijgen van het gedrag van hun kind en leren hoe zij hun kind kunnen helpen om angsten te overwinnen.

Cursussen

Angst
Arbeids-gerelateerde problematiek
Depressie
Familieleden en mantelzorgers
ouders met psychiatrische en verslavingszorg
Mindfulness
Ouderen met depressieve klachten of dementie
Probleemgedrag bij kinderen
Ruzie en geweld
Vluchtelingen en migranten